onsdag 30 september 2009

Inspirationsdag

Hej !!!
Kan ni tänka er att det är 1 oktober i morgon? Det går så fasansfullt fort allting... Månaderna .. desto bättre i och för sig för då är det snart den 20 nov ;)
Jag fick reda på i måndagsnatt att jag missat en uppgift som skulle lämnas in idag. Gårdagen bestod alltså i att plugga - hela dagen! Blev klar nu vid tolv och uppgiften är inskickad. Den blev bra, jag är nöjd. Nu har jag börjat med annan uppgift, jag bör nog även sitta lite med arbetsrätten men vi får se vad som hinns med idag. Sofia och Erik kommer hit på middag runt tre-fyra. Ikväll skulle de på hockey. När de åker ska jag in till stan och träffa kusinen på en fika, trevligt. Ikväll blir det även massa tv-tittande, mitt favoritprogram Oskyldigt dömd börjar idag igen :D det är öven idol och true blood. Jag och jenny har våra teorier kring true blood, får se om det stämmer .... (?)
Jag sitter även och bläddrar i romantiska hem och inspiration i vitt, går inte att få nog. Man får nya idéer varje gång man bläddrar i den. Och upptäcker även nya saker varje gång. Igår såg vi grannarna komma hem med en kökssoffa, exakt rätt storlek och allt. Ge mig? det var ett tag sen jag nämnde kökssoffa nu, det har halkat efter lite eftersom köpmandisken införskaffades och fixades. Men soffan ligger fortfarande på önskelistan ;)

Sitter även och är helt exhalterad inför new moon. Hela 51 dagar kvar och väntan blir inte bättre utav alla teasertrailers som läggs upp :D fast jag älskar dom såklart men ja kan inte vänta som en normal människa utan beter mig som ett barn... :P När vi var på bio i fredags så visades den filmen innan och jag fick handsvett av att se den på så stor "skärm" ... :P Micke skrattade åt mig och jag känner mig ganska närdig själv faktiskt.
Vad har ni andra för er?

måndag 28 september 2009

Höstrusket har börjat




Godkväll!!!
Ikväll är det äntligen höstrusk, blåser, åskar och regnar massor. Mysigt att hålla sig inomhus då:):)
Helgen har varit ... händelserik må jag säga. Fredagen bestod av biobesök med Micke och syskon och deras respektive.. På flickan som lekte med elden, vilken bra film. Har hört en del negativt om den men den var verkligen jätte bra. På lördagen var vi hemma hos Sofia på kalas och jag åkte sedan och jobbade fyra timmar, sedan åkte jag tillbaka till henne. Det var trevligt, alla syskon var där och det var kul. På söndagen var jag hemma hos mamma på dagen och på kvällen jobbade jag igen. Det var skönt att komma hem på kvällen då, var knappt hemma något den här helgen.. Det hände så mycket mer.... Så mycket problem som kan uppstå utan någonting.. helt otroligt .

Idag har jag varit på föreläsning, intressant minsann. Nu ikväll åkte vi iväg och tränade, ja det var evigheter sedan jag tränade så jag är helt slut och har antagligen träningsvärk i morgon. Men det fick mig att känna lite motivation, så i morgon ska jag åka in till inter sport och titta efter nya träningskläder. Ska även boka in mig på några pass tänkte jag, vad sägs om afro? Någon som testat? Jag ska i allafall boka spinning, får börja lätt med 30 min. Det ville även micke följa med på så :)
I morgonkväll ska vi lämna in bilen, den gick inte igenom besiktningen pågrund av dålig handbroms, så den ska lagas..

För övrigt , titta vilka fina liljor micke fick av mig idag, han fick dom för att han är så bra...!!
Nu blir det snart sängen, ska lägga mig och läsa och sen sova... :)
Hej så länge.

fredag 25 september 2009

Snart helg

Godmorgon!
Är uppe tidigt idag för att läsa diskussioner på distanskursen, så himla intressant . Idag diskuteras det om hur värderingfri forskning är. Ifall forskaren har med några utav sina egna värderingar i sin forskning, hur det kan påverka resultatet och så vidare. Så intressant!
Har även hunnit betala alla räkningar , det var många idag . Idag ska vi även iväg och handla massa mat och ikväll bio med sofia, erik, jenny och risto. Kul !!! Flickan som lekte med elden, biljetter bokade och fixade. Ska bli riktigt kul ! Sofia och erik kom hem från Kreta igår så de är väl lagomt bruna och fina antar jag.


Visst är det mysigt nu när hösten rullar in ? Lite småkyligt och gula löv. Jag väntar bara på en riktigt höststorm :P Helst en dag när man inte ska ut något . Idag ser det ut att bli en bra dag i allafall, inte så soligtmen fint ändå. Ser fram emot dagen ! Och även helgen som kommer bjuda på: jobb, födelsedagskalas och massa annat skoj!
Ha en fin helg om vi inte hörs något mer !

onsdag 23 september 2009

En fin höstdag

Hej allihopa! Känner mig på riktigt bra humör. Solen skiner och det känns som riktigt mycket höst om kvällarna. I morse när jag vaknade yrde det löv överallt, mysigt tycker jag. Dessutom får man tända ljus på kvällarna nu, älskar det. Det börjar dock på att bli lite ruggigt så man vet inte riktigt hur man ska klä sig... Men det är bara ett litet problem här i världen:) Inte ens ett problem. Jag får i allafall mycket läsning gjort, igår kväll satt jag och pluggade en del, läste om hälsofrämjande arenor, intressant som tusan och jag kom faktiskt igång med mitt arbete. Har haft lite problem med att få igång hjärnan gällande detta.
Jaja, nu ska jag ta tag i mina studier, ska skriva massor idag har jag tänkt. Ikväll är det Idol och true blood (väldigt märklig serie det där ... ).

måndag 21 september 2009

Efter regn kommer solsken


Hej på er. Ursäkta den suddiga bilden , köpmandisken är nästan klar. Köpte bets som jag målade den med igår, idag ser den så här fin ut. Vi ska köpa nya knoppar bara, det var träknoppar på men vi bestämde oss för att ta bort dom och köpa nya.
Helgen var bra, Sabina var hos mig i lördags och jag lyckades få henne att gilla twilight så nu har jag en biokamrat den 20 nov på New moon :) Det var väldigt trevligt att träffa henne. Igår var min kusin över på kaffe och lite babbel. Det var trevligt!!

Idag? Jag ska snart hoppa in i duschen , ska iväg på föreläsning 13.15 och vid halv fem någonting kommer massa kompisar till micke hit, kul! De ska ha "ölprovarkväll" tror jag de kallade det för :D Jag håller mig nog till ett glas vin eller två. På en vardag och allt;) Det är bra för honom efter allt som hänt. Uschuschusch säger jag bara, va hemskt!! Tror det kommer bli väldigt trevligt i allafall.

Ha en trevlig dag !!

lördag 19 september 2009

En solig höstdag


Godmorgon!
Va skönt med ännu en solig dag , hoppas det är lika varmt som gårdagen . Idag kommer mamma hit vid elva , vi ska först fika här och sedan ska vi ut på stan . Ska hjälpa henne meden present till sofia som fyller år nu i veckan, dock blir det svårt att ge den i veckan eftersom hon är på kreta, lyckosten ... Såg ni i kristinehamnsposten att hon och Erik förlovade sig där ? Kul tycker jag! Hennes 25 årsfest blir nästa lördag och det ska bli kul.
Ikväll kommer sabina hit och vi ska ha filmkvväll , jag ska försöka få in henne i twilightträsket så hon vill gå på new moon med mig den 20 nov. Hoppas jag lyckas med det ;)
När mamma kommer så har hon även med sig en köpmandisk som de fått tag på på en loppis tror jag. Den får vi , yes !!! ska måla den vit och sen är den fin :) ska såklart ställa den i köket , under hyllan i hörnet . Tror att det kommer bli ritkigt bra.
Visst är det väl skönt med helg? Särskilt denna helg , jag har sett fram emot den så mycket och nu är den här.
Ha en jätte fin och bra solig dag !!

onsdag 16 september 2009

Det är bra tider


Hej allihopa !!
Ett riktigt boktips har jag här ; Fina flickor är inte högljudda , skriven av Kishti Tomita. Det är en utav de bästa böckerna jag läst ( NEJ inte bättre än Twilight). Den är riktigt bra och jag lär mig mycket utav att läsa den. Som sagt ; läs den !
Se förresten avd fin pigtittaren blev ! är helnöjd ... :)

Idag har jag tagit korten själv . Blev inte riktigt så bra ljus på den andra bilden menmen . Idag var jag även inne på en antikaffär här i karlstad och det fanns så mycket som jag ville ha, det var svårt att hålla tassarna borta. Var även lite stressad för micke satt i bilen och väntade på mig så jag hann inte titta ordentligt , får åka dit någon dag när jag har bättre med tid och även lite mer fantasi :) Pigtittaren ställde jag i sovrummet , där passade den bra.

Annars är det en bra vecka , skola två gånger denna vecka . Igår och i morgon , vi har rollspel , så himla kul och man lär sig så mycket utav det. Ny trailer av New moon har kommit ut , dör man eller ???? Ikväll är det true blood som jag ska se ... och även idol . I måndags var vi på födelsedagskalas hos min kusin , mycket trevligt .

Nu ville min mor att jag skulle ringa upp henne så det ska jag göra :)
Ha de !!

söndag 13 september 2009

Söndagar är ett bra avslut på veckan

Hej !!
Nu är jag mätt och belåten och ska tillbringa kvällen i soffan , vid tvn och med onyttigt att dricka och äta . Jag måste säga att jag trivs med livet just nu !!
Igår var jag hos mamma och där fick jag en pigtittare som roger hade köpt på loppis så idag har jag skruvat isär den , målat den och hoppas den är torr till kvällen så den kan sättas ihop . Den blev mycket fräschare med lite vit färg och tror den kommer bli fin när den är klar . Jag har även pluggat under eftermiddagen så det är klart för dagen , behöver inte tänka på studier mer idag .
Idag åt vi världens godaste pastasås , ja , nästintill i allafall . Receptet kommer här:
Skinka
riven ost
3 dl grädde
1 röd paprika
peppar
salt
1 vitlöksklyfta

Ja som ni ser gillar jag onyttig mat , ju mer grädde desto godare blir det ju !! Dessutom ska det vara vispgrädde i denna men det går säkert bra med matlagningsgrädde också om man vill vara lite nyttigare . Den blev i allafall riktigt god ! Fick receptet av mamma igår , hittade även recept på tacopaj och söndagsgryta . Lägger upp dem när vi äter de :)


I morgon är jag ledig , ska ha disskussion på eftermiddagen med distanskursen , känner mig redo inför den ;)

Haa det fint ... / Marika

torsdag 10 september 2009

Lite shopping till hemmet

Godkväll . Det har varit en ganska långtråkig dag, har suttit och pluggat ungefär hela dagen. Eller ja , jag har suttit vid datorn och diskuterat mest med alla andra i min grupp. Har fortfarande inte riktigt fått ihop en sammanfattning som ska vara klar idag, jag ska ta tag i det strax tänkte jag.


Idag åkte vi iväg till stan och bergvik för lite shopping. Fick tag på en fin lampskärm till köket på noll54 och lite kläder. Hämtade även paketet från jotex idag, två kronor och två omtag till gardinerna i sovrummet. Kläderna jag köpte var en jeansskjorta och en stickad svart tröja med riktigt stor krage.

Imorgon blir det nog en bra dag, besiktning 12.00 , hoppas på att det går bra. Kvällen : middag på arena och sedan bio , den nya beck! Har hört mycket negativt om den men även positivt , beck är alltid bra så jag tror att denna också är det!
Hörrni , vart tog intresset för bloggen vägen ??

Ha en fin fredag i morgon alla !

onsdag 9 september 2009


Hej alla !
Idag blev det inte någon ambitiös middag inte ; bacon och bandspaghetti . En del dagar finns fantasin helt enkelt inte . Trist mat men relativt gott ändå . Jag har varit på föreläsning idag , mycket intressant men mycket att ta in , det var även väldigt trevligt att prata med Jenny .
Mitt paket från jotex kom inte idag , då hoppas vi på att det dyker upp i morgon , det är i allafall skickat har jag fått mail om . Kökssoffan jag mailade på igår var idag borta från blocket så antar att den är köpt . Men nu har jag hittat en ny som jag ska ringa på ikväll , den vill jag verkligen ha ! Det skulle passa utmärkt här i köket .
Vad gör jag annars idag , sitter mest och bläddrar i "Romantiska hem och inspiration i vitt" , just för att få lite inspiration till köket som jag verkligen vill fixa till , vi kan ju börja med soffan ;) Jag ska även plugga inför en diskussion som är under dagen i morgon på distanskursen , kommer nog gå finfint tror jag .

Hej så länge .

tisdag 8 september 2009

Bakning !

Godafton !!
Har idag spenderat dagen med Jessica , hon kom hit och vi satt och prata och hade trevligt . Vi skjutsade henne till bussen vid fem och efteråt åkte vi till inrednings kompaniet , fanns så mycket fint ! Det var lite väl dyrt för mig men något skulle jag säkert kunna unna mig där . Fick mail om att mitt paket från jotex är på väg , hoppas det kommer i morgon . Har beställt två kronor därifrån .
Kvällen har varit lugn och skön . Har bland annat bakat en banankaka som blev riktigt bra . Den blev riktigt bra och god , här kommer receptet ;

2 ägg
1,5 kkp(kaffekopp) socker
100 gram margarin
2,5 kkp vetemjöl / glutenfri mjölblanding
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
6 msk grädde
3 mosade bananer

Blanda ingredienserna och ställ in formen i ca 50 min i 175 grader.

Nu ska jag se på idol , riktigt kul att det dragit igång igen !

Hejsvejs på er .



måndag 7 september 2009

Ofelias hus


Tänkte bara tipsa om : www.ofeliashus.se
Hittar så mycket fint , tror jag ska ta och beställa två st av dessa lusthus i tråd . Så himla fina ! Har även hittat en kökssoffa på blocket för 400 kr !! Billigare kan det nog inte bli , får ringa på den i morgon tror jag , känns sent att ringa vid den här tiden .

Jag har fått höra så mycket fint om nya bloggen , gulliga ni är !!
Nu blir det snart att krypa ner i sängen .
Godnatt !!

God middag

Hej igen alla !!
Kul med alla kommentarerna sist !! :D Forstätt så , det gör mig glad .
För alla er pastaälskare (jag är en av dom ) , här kommer ett riktigt gott recept som jag fått av min syster .. Kom på mig själv att jag är dålig på att använda mig av recept när jag lagar mat , har allt i huvudet men jag skriver ner på ett ungefär hur man gör och hur mycket till två-tre pers :
ca 2 hg köttfärs
Purjolök / lök
1 förpackning creme bonjour grekisk vitlök
ca en halv förpackning matlagningsgrädde (beror på hur onyttig man är och hur god man vill att den ska bli)
lite mjölk , en skvätt sådär ;)
1 buljongtärning
soya

Ja blanda ihop allt detta och du får en gooood köttfärssås . Både jag och micke älskar den , jag föredrar med purjolök i . Om du ska ha i purjolök , ta i den sista och låt det bara koka någon minut innan du äter , då blir det absolut godast .

Idag ska jag spendera dagen i soffan och skriva på ett arbete . Har suttit förmiddagen på skolan och nu ska jag fortsätta här hemma .
Ha en forsatt fin dag !!

lördag 5 september 2009

Lämnar det gamla



Nu är det dags att fixa till den nya bloggen . Välkommen hit ! Jag byter från min gamla blogg : m4r1k4.blogg.se för att jag gett upp den lite gran, den ballade ur något och jag anser att den inte är speciellt fin , läsvärd eller intressant . Bilderna var dessutom riktigt kassa , i den här bloggen ska jag be min fotograf till pojkvän att ta de flesta bilderna , lite roligare när det ser snyggare ut !
Den här bloggen kommer nu att handla om ; inredning , matlagning , bakning och läsning . Som är mina stora intressen efter min familj och mina studier .
Idag har jag inte gjort mycket eftersom jag ligger hemma och är febrig . Låg vaken hela natten och mådde sedan lite bättre men nu är jag tillbaka på samma stadie som i natt/morse . Men jag hoppas allafall att bilderna kan berätta lite om bloggens innehåll .

Ha det fint ! / marika