måndag 28 december 2009

Nya året närmar sig


Hej på er igen!! Nu är julen över och det nya året närmar sig. Fast att julen är slut så är det ändå gott med glögg till kvällen. Det passar in efter jul också tycker jag!
Julen var bra, mysigare än förra året. Förra året hade vi inget julbord utan åt grillat ute i den nya grillstugan hos mamma. Det kändes mer som jul det här året eftersom idag finns sillen, skinkan, rödbetssalladen, makrillen och massa mer på bordet. Maten krävs för att man ska känna att det är jul. Mamma hade hittat på en ganska kul julklapp; hon hade satt ihop våra skolfoton i ett fotoalbum till var och en av oss, från lekis till gymnasiet. Det var kul.
Jag har även jobbat en del kring jul och jag tycker inte att det varit så kaotiskt som jag trodde det skulle vara, folk har varit relativt lugna och det har även varit mycket kassapersonal så stressen har inte direkt funnits där, tur!
Jag har varit mellandagsresan i lördags och i söndags. Jag har shoppat lite kläder faktiskt, 50% på allt jag köpte, nöjd!! Igår kom även sophie till karlstad, vi gick runt i affärer hon fick tag på fina kläder och jag på en halsduk. Vi tog även en fika på espresso house. På kvällen var jag och micke på alfie och åt god mat och sedan mötte vi upp sofia och erik för bio; avatar. Det var en riktigt mäktig film, jag och erik har i princip tvingat med sofia och micke på den filmen och det var tur att vi gjorde det för det var en väldigt bra film!!
Idag är det plugga som gäller, har två artiklar som ska skrivas och två sluttentor. Men det kommer gå bra som allt annat i den här kursen :) Nästa termin börjar vi med statsvetenskap, intressant!
Ha det bra!! ta hand om varandra.

måndag 21 december 2009

Julen närmar sig

Hej på er alla! Har julkänslan infunnit sig eller?? Det bör den ha gjort. Jag kände den mycket i fredgas på vår efterlängtat tjej-julmys-kväll. Tre av de goa töserna var på besök, det var så trevligt såå!! Resten av helgen jobbade jag idag är min lediga dag innan jul. I morgon drar det igång igen och då drar det nog igång på riktigt, kan inte ens föreställa mig vilket kaos det kommer vara på ica dagarna innan jul, är det som förra året så är det rejält packat. Jag jobbar även till 22.15 så ja hoppas det finns att göra eftersom kvällarna är tråkiga att jobba. Men som sagt det kommer nog vara packat på maxi :) Kul det, bara folk har humöret uppe trots julstress.
För att bättra på julkänslan var vi på adventsfika hos sofia och erik idag. Micke fotade även lite små detaljer hemma hos dem som ja tänkte visa...Den fina julgranen var klädd i silver.

Fint ljusfat med små silverkulor.

De här hyllorna var nyuppsatta och väldigt fina!

Hem ljuva hem, såklart :)

Fina koppar.
Hjärtan som pryder stora fina fönster :)

Ljuslyktorna på fläkten står på min önskelista!! Gott med julskinka på vårt adventsfika idag. Julstämningen på hög nivå det!
Avslutningsvis, jag tänder de fyra ljusen i adventsljusstaken. Jia, det närmar sig jul med andra ord. Tror faktiskt inte att jag kommer hinna skriva något innan det, om jag inte gör det... GOD JUL på er alla!! Njut av mat, godis, julmust och glögg!!! Det tänker sannerligen jag göra.

onsdag 16 december 2009

Julpyssel!

Hej på er!! Julstämning till tusen nu när snön kommit. Igår snöade det nästan hela dagen, jag spenderade gårdagen i kristinehamn. Träffade min vän sophie, det var en pratig fika, en skrattig sådan och mycket värdefull. Det var väldigt bra!


Idag var jag och micke på stan och kikade runt, vi tog även en fika på espresso house, mitt favorit ställe. Jag köpte min sista julklapp och njöt av att jag inte stressat en enda gång inför årets jul den här gången heller. När vi kom hem åt vi god mat och jag drog med micke ut i skogen för att plocka in lite mer granris. Det gör en glad det :)
Jag bakade även pepparkakor samtidigt som jag pratade med sophie, hon tyckte jag skulle göra pepparkakor med glasyr och var sjäövklart tvungen att testa men..... jag tror jag måste öva lite mer på det, det var skit svårt och det slutade med glasyr i hela köket ;D

Nu ska jag se bonde söker fru, oskyldigt dömd och sedan kvällsöppet med ekdahl.
Ser fram emot fredag då mina tjejer kommer på julfika och julmys!! :)
Ha en fortsatt bra vecka!

söndag 13 december 2009

Luciadag

Godkväll! och glad tredje advent och lucia dessutom. Vi har lite adventsmys här med sofia, erik, mamma, joakim och helena. Väldigt trevligt. Kul när alla kommer på fika, särskilt vid jultider ;) Älskar sånt ni vet. Så vi fixade glögg, julmust, kaffe, saffranskaka, mozartkulor och russin här. Då känner man julstämning minsann.
Nästa fredag kommer några av tjejerna hit på julmys. Det ska bli så kul att träffa dem igen, saknar er så mycket. Ibland längtar jag tillbaka till brogårn bara för att sitta med er ute på bänkarna och prata om allt och ingenting och få vara sig själv, helt underbart! Så på fredag fixar jag till lite julmys här så har vi tjejkväll.

Till veckan händer inte så mycket mer, jag ska träffa sophie och jag ska träffa sofia. Det blir en del pluggande också, vilket är helt kul. Jag blev antagen till båda kurserna jag sökte till våren. Jag väljer nog bara en utav dem eftersom jag läser två kurser på distans åt gången och jag tror då att det blir lite väl mycket att läsa fyra kurser samtidigt. Så till våren läser jag förutom två kurser på distans : "Perspektiv på psykiskt lidande och återhämtning" på karlstads universitet. Tror det kommer bli väldigt bra.

I fredags var jag förresten och tatuerade mig, romantisk som jag är och väldigt kär dessutom så tatuerade jag in två "m" på underarmen som erik hade gjort i en fin stil. Så micke fick en tidig julklapp i fredags och den uppskattades mycket.

Ikväll blir det mys med min goding och filmen "skicka vidare" på femman. En underbar liten grabb som tar på sig uppgiften att förändra något i samhället. Den rekomenderar jag ;)
ha en fortsatt fin dag!

onsdag 9 december 2009

Lussebak till lucia

Hejhej!!
Är allt bra? jag mår jätte bra. Har fått ganska mycket gjort idag, har pluggat ordentligt! Har skrivit 500 ord och har då bara 500 ord kvar. Tror det kommer gå bra, ruskigt intressant är det i allafall. Jag skriver just nu ett arbete om läkemedelsrester i naturen förr, nu och internationellt. Jag har även hunnit med att göra lussebullsdeg som just nu står och jäser, måste ju ha lussekatter till lucia och tredje advent då syster och mamma kommer med respektive ;) Och så kanske joakim och helena skulle komma, skulle vara himla trevligt det! Hoppas de blir bra bara, man vet ju aldrig med mitt konstiga mjöl. Jag provade ett nytt idag, italiensk glutenfri mjölblandning, så vi får hoppas det blir bra!


Redan tredkje advent, det går fort och jag har handlat klart alla julklappar förutom joakims eftersom jag inte fått någon önskelista av honom ännu.
Jag var även en sväng till maxi för att köpa saffran och kom hem med julpapper och en En. Amaryllisen håller redan på att tacka för sin tid här, tyvärr. Jag köpte den lite för tidigt så den orkade inte stå sig fram till jul. Men enen gjorde sig fin i köksfönstret istället. Och även en vit julstjärna.Jag älskar julmys och julbak!!!! Nu ska jag ta och baka ut lussedegen så får vi se om det blir bra :) ha en fin kväll.

tisdag 8 december 2009

En bra dag

Godmorgon på er, sovit gott?
Jag har sovit väldigt skönt, kanske för att jag såg fram emot denna tisdag väldigt mycket. Idag ska jag in till stan och träffa min goda vän sophie, trevligt!! Ikväll blir det plugg, jag känner på mig att det här kommer att bli en riktigt bra dag. Hela den här veckan känns bra, det kommer hända något bra tror jag ;)Vilken fin skål va ? Jag fick den av mamma igår när hon var på fika och hämtade akita. Fick även den fina guldiga julkulan som ligger i. Tack och tack, jag blev väldigt glad.
Jag har faktiskt inte så mycket tid att skriva mer, tänkte bara säga hej och ha det bra :) Sköt om er!

söndag 6 december 2009

Andra advent


Hej på er!
Det har varit en bra helg, vi är hundvakter denna helg till akita. En mycket snäll gäst det, hon ligger bara på sitt täcke och tittar på oss, söt! I fredags bakade jag pepparkakor så det blev riktig julstämning här hemma. Vi åt god mat och tittade på idol. Igår jobbade jag förmiddag, ganska mycket folk men de hade satt in ganska många i kassan så det var helt okej. Jag var till sabina en snabbis och sedan åkte jag hem. Jag var så förbaskat trött så jag kände mig typ sjuk, sov dåligt natten innan och var nog en trafikfara när jag åkte hem på eftermiddagen.
Jag somnade när jag kom hem, skönt!! Och åt god mat med min älskling.

Idag är det andra advent, vi var iväg och handlade förut och har även varit ute med akita. Ikväll ska jag och annefrid på new moon. Tredje gången för mig nu, men har även sett den på nätet för jag hittade en med kass kvalite men var såklart tvungen att se den ändå ;) Bra film!!!
Efter bion blir det adventsmys hemma hos oss, tända andra ljuset och äta pepparkakor. Vi ska även prova glöggen med apelsin, någon som provat? :)

Ha en fortsatt bra helg!

tisdag 1 december 2009

1 december

Godmorgon!!
Jag blir avundsjuk på hur fint alla pysslar nu, på alla möjliga bloggar har ni det hur fint som helst. Jag har all tid i världen men är något fantasilös och kommer på alla idér på natten. Men jag känner julstämning, absolut! Hyacinterna står framme, en har redan slagit ut, stjärnorna och ljusstakarna lyser mysigt i fönstrena. Glögg, lussekatterna och pepparkakorna gör definitivt sitt för att julstämningen ska smyga fram. Nu väntar vi på snö eller? Regn passar sig inte längre tycker jag, det är ju faktiskt 1:a december idag.

På första advent var vi på julskyltningen här i karlstad, det var mycket folk och väldigt trevlig stämning. Vi tog en fika på espresso house och jag fick mig även en liten glutenfri kaka ;) Sedan åkte vi hem och hämtade vår egen lilla lussekatt och åkte till mamma för god mat och adventsfika. Hon skulle jobba på natten så det blev inte så jätte långt besök men det var trevligt och god mat.
Idag kommer sofia och erik hit så vi fyra ska gå på "Luftslottet som sprängdes" ikväll, det ska bli riktigt kul, har höga förväntningar på den filmen. Men innan det ska jag plugga och delta i en diskussion som vanligt. Ha det fint alla !!