måndag 21 februari 2011

Färdigtapetserat!


Det känns som att det händer för mycket runt omkring en nu för tiden. Hinner inte med mycket mer än plugga, försöka umgås med M, plugga, träna och sedan försöka jobba några pass i veckan också. Helgen har gått åt till att tapetsera vardagsrummet. Mycket fint blev det! Ljust och fräscht. Ska köpa en ny lampa till fönstret mot balkongen på Indiska och köpa några nya blommor. Blir toppenbra!Nu måste jag fortsätta plugga, sedan äta middag. Det var nog allt för idag.....

onsdag 16 februari 2011

Det gör ont i hjärtat

CentreraHej alla glada.
Vi är inte så glada här hemma, vår busmisse är hos veterinären, hon har varit där sedan igår eftermiddag och måste stanna 1- 2 nätter till. Usch, det är jobbigt att tänka på att hon är där ensam. Hon har betett sig väldigt konstigt i ca tre veckor och haft olika krångel med magen hit och dit, igår ringde jag för tredje gången till djursjukhuset här i Karlstad och då fick jag rådet att åka in akut med henne och där är hon nu. Hon har haft 40 graders feber, nu har det gått ner till 39, 5 grader, hon äter dåligt, har dåliga värden på kalium, röda- och vita blodkroppar. Urinprov är taget också men de har inte fått något svar. Det gör ont i hjärtat att tänka på henne instängd i en bur. Usch.
Vi får se vad de säger i morgoneftermiddag. Vill ha hem henne innan helgen!

För att få in något positivt idag, i helgen ska vi tapetsera vardagsrummet. Ska bli kul och väldigt spännande. Bilder kommer när det är klart!

måndag 14 februari 2011

S.t Valentine

Valentines day!!
Kärlekens dag. Vad ska ni alla göra idag?
Jag började dagen med att plugga statistik (woho!) och sedan baka två plåtar med bullar. Micke älskar ju kanelbullar så det fick det bli. Han blev nog glad, tror jag. Han har även fått ett gulligt litet kort med pluttinutt-ord på. Vi ska äta god middag och ikväll blir det bio. Känns som en bra dag idag.

torsdag 10 februari 2011

Wok på vegetariskt vis

Jag har slitit som en toka den här veckan med allt plugg. Har seminarie i morgoneftermiddag och jag är klar med min powerpoint! Skönt men har massor i statistiken kvar att göra idag. Har inte riktigt orken, det kan bero på att jag absolut inte gillar matte! Jag måste medge att det går lättare nu än vad det gjorde för två- tre år sedan men jag känner ändå samma olust att börja med det igen. Jag längtar till kursen är slut (första gången jag känner så inom mitt program). Har alltid varit nöjd med alla kurserna i programmet, men inte nu. Den har naturligtvis betydelse men jag har svårt för statistik. I morse när jag vaknade hade snöstormen börjat och det gjorde inte saken bättre att jag föll pladask när jag skulle ut till bilen. Tusan. Jag längtar efter våren, och för att poängtera det ännu mer så beställde jag vårskor och ett par chinos. Skorna är tyg och gula, gula skor är fränt. Färgen på brallorna är mörkgrön, läckert! Nu får gärna våren komma med andra ord. Men den borde inte vara långt borta, en eller två månader innan solen tittar fram längre stunder?
Jag ska nu fortsätta mina studier och glädjas över tanken att jag inte behöver bekymra mig över seminariet så länge till.
Idag blir det wok på vegetariskt vis. Alltid kul att prova nya maträtter. Hoppas det blir mums! Denna ska innehålla: Nudlar, morötter, zucchini, broccoli, röd paprika, lök och vitlök. Sås: chilisås med vitlök, kokosmjölk samt soja.
Jag plockar dock bort zucchini då varken jag eller Micke gillar det speciellt mycket.

söndag 6 februari 2011

Morbergs chokladbollar


Hallåhallå! Dagen är ganska händelselös. Jag har ingen direkt lust med något, det är något ovanligt. Jag brukar vanligtvis vara på bra humör men den här dagen känns inte som min. I morgon är jag mitt vanliga jag igen. Jag har försökt plugga lite men gav upp det ganska fort. Det här är den första kursen på programmet som jag inte trivs med, statistikkurs. Alltså, jag måste komma ihåg min Matte B som jag hade så mycket problem med på gymnasiet. Det är en viktig kurs men svår för mig. Jag tar tag i det i morgon, i morgon ska jag även börja min andra kurs kursmoment 2 som inleds med att göra en powerpoint presentation och leta reda på mycket fakta om två webbsidor och sedan redosvisa detta muntligt på adobe connect på fredag. En kvart var, jag är otroligt nervös inför detta men det kommer att gå bra. Det är mycket intressant men har lite svårt att prata på det viset. Det har blivit lättare och faktiskt kul men jag är alltid nervös inför det.
Istället för att göra något viktigt idag ställde jag mig o bakade massa chokladbollar ur Morbergs receptbok (såklart!!).
Jag väntar på att Micke ska komma hem från jobbet. Ska nog dra iväg och ta ett träningspass då, det fjärde för denna vecka.

onsdag 2 februari 2011

Nybakade semlor


Hej på er alla glada.
Nybakad glutenfri semla på det fina nya Villeroy & boch porslinet är inte helt fel. Det är ganska svårt att baka glutenfria semlor tycker jag, det blir inte riktigt bra, men den här gången lyckades jag faktiskt. Bullarna blir ofta väldigt kompakta och torra men som sagt, den här gången blev de riktigt bra! Hur gott som helst, mycket mandelmassa och mycket grädde... Mums.
Va mycket roligare det är att vara i ett hem när man trivs med färgerna och inredningen. Hallen och köket är så fint. Nu är det vardagsrummet kvar och det ser förfärligt ut nu, just för att man vet att det snart kommer bli fint så orkar jag inte riktigt hålla ordning här. Det är grejer överallt och fönstren är inte heller så fina som de brukar vara. Kanske ska köpa nya lampor till vardagsrummet när allt är klart?