onsdag 30 mars 2011

Hej hej första fräknarna

Hej på´re!
Har haft ett par otroligt sköna timmar i solen. Först gick jag till Råtorps café, köpte lite smaskigt fika, kom då på att jag borde gå hem och hämta cykeln. Vilket jag gjorde, trampade in till stan och fönstershoppade lite, kikade på födelsedagspresenter och köpte även lite köksgrejer som är nödvändiga.
Cyklade hemåt och har suttit ute i solen stund, vilket resulterade i fräknar på nosen. Vårtecken or what? Det gjorde mig även rätt sugen på att slänga sig i ett solarium och pressa. Kanske åker iväg en sväng?

Väntar nu på att Micke ska bli klar i duschen, han ska nämligen laga chili con carne till mig idag, smaskens!!! :)

Ha en fortsatt bra dag i solskenet!

tisdag 29 mars 2011

Londonplanering


Go´middag på er! Sitter o lyssnar på Lykke Li (min nya favorit) och läser allt som går att läsa om London. Vilket alternativ är billigast, hur tar man sig från och till flygplatsen, vart shoppar man bäst, vad får man inte missa att se, vart äter man, finns det glutenfri frukost bla bla bla bla!! Mycket att läsa :) Vi har i allafall fått ett tips om hotellet St Giles. Har mailat och frågat om frukosten och fick ett mycket snabbt svar, den går att få glutenfri. Vilket är ett måste för moi ;) Men jag är självklart nervös inför resan, men man ska väl försöka övervinna sina rädslor???

Vid ett ska jag vara med på en introduktion till nya kursen på skolan, denna heter; Folkhälsoarbete i praktiken. Verkar mycket spännande!


(Glajjerna åker på i solskenet, ett måste!!!)

Knepet är att se till att man inte dör i väntan på det goda livet...

måndag 28 mars 2011

Läsa en tidning några gånger

Godmorgon morgonpigga människor!
Jag är inte en av dem idag. Det känns som att helgen inte gick åt till vila som den kanske borde, idag vilar jag. Vilket inte är helt fel heller. Det är strålande sol idag! Jag har precis ätit frukost och ska snart göra mig i ordning för att åka o storhandla.
Lördagen spenderades i soffan HELA dagen. Helt pajj. Sov dåligt mellan natten till söndag och sedan var det jobb som väntade hela dagen, huvudet vart helt ömt efter dagen innan men jag klarade mig igenom mina 7 timmar. På kvällen käkade vi en mycket god middag och däckade vid halv tio. Idag känner jag mig inte heller helt pigg men jag ska inte göra så mycket ansträngande saker idag så det gör inget, det som står på schemat är; handla, tvätta och åka till kristinehamn i eftermiddag. Om jag känner mig piggare tänkte jag ta ett bodypump-pass ikväll. Vi får se :)

Är det bara jag, eller alla?, när man får en tidning alternativt köper en, så går det inte att titta i den en gång, utan kanske 5 gånger?
Jag hittar alltid nya saker att läsa som jag missade gången innan jag läste. Min favorit: Topp hälsa! Som jag även prenumererar på. En riktigt bra tidning. Vouge köpte jag bara just för att Kristen Stewart är med (min favorit!!!).

Dags att vakna till och ta tag i denna vackra dag.

lördag 26 mars 2011

Soliga lördag med migrän


Soliga lördag, sista lördagen i mars dessutom. För nästa vecka är det min födelsedag och då är det första helgen i april. Lovely! älskar att fira födelsedag.

Dagen började med shopping, vet inte om jag tycker att H&M sminket är speciellt bra egentligen, nagellacket vill aldrig sitta kvar så länge som jag vill men färgerna var alldeles för coola för att inte köpas. Ögonskuggorna brukar vara okej tycker jag, men resten av H&M sminket är sådär, eller?Köpte även Wonder mask, mina favorit för håret. Den gör underverk och luktar lovely!! Endast 89 kr på Head spot by Hair & face. Ett mycket bra pris tycker jag.

Efter ett tag när jag gått runt i solen kände jag hur huvudet började spränga utav tusan, hade haft lite konstiga "flimmer" för ögonen på förmiddagen och tänkte inte alls på att detta är tecken på ett migränanfall (mitt andra här i livet) och gissa om jag legat sedan dess. Nu 4 timmar senare kan jag i alla fall hålla huvudet upp utan att det ska kännas som att jag ska fall ihop.
Det blir inte att göra många fler knop idag, synd när det är så fint väder ute och min lediga dag denna helg. I morgon är det jobb 10- 17.

En glad nyhet: godkänd i statistikkursen!!! thank you lord!!!

Snart blir det att orka sig iväg till Mama's på Bergvik, köpa med något riktigt gott att äta och sen slänga mig i soffan. Orkar inte laga mat idag... Det får bli Mama's!!

söndag 20 mars 2011

En bättre vecka väntar

Hoho!
Sitter o väntar på att tentamen i statistik ska läggas ut, vi får den idag och den ska lämnas in senast tisdag 20.00. Känner mig inte speciellt orolig faktiskt vilket är skönt.
Det har varit en tuff vecka på många sätt och vis och jag hoppas innerligt att en bättre väntar. Ska börja veckan med en fika hos Sophie och sedan åka vidare hem till mamsen, sova över en natt med Sagabus och sedan hem. Tror det kan vara en bra start på nya veckan. Som Sophie alltid säger; allt blir alltid bra, på något sätt. Och så är det. Jag känner mig redan lite gladare faktiskt.
Det är sol idag och det är alltid skönt. Inte långt kvar till min födelsedag heller, våren är på ingång och planering inför London. Jag har bra saker att se fram emot.

torsdag 17 mars 2011

Förmiddagsgrubbel

Hallå hallå! Jag har funderat... på google finns ju allt. Om man söker på ett namn så kommer det upp massor om den personen, även om det bara är en människa från Karlstad som sysslat med kultur. Då finns det flera sidor om den personen. Söker man däremot på Marika Andersson, kommer det upp en liten skitblogg som jag hade för flera år sedan. Det betyder alltså, att jag inte gjort mycket för världen och inte ens min facebooksida finns med. Dags att sätta fart och göra något som kan förändra något för någon?

Ledsen för det där, personer som man har något sorts agg emot lyckas alltid finnas överallt. Till och med på google.

Det har varit sol hela veckan, skönt! Snön smälter, dagarna är ljusa och alla blir mer glada. Det har varit en rätt lång vecka, på många sätt. Vi får se, det är ungefär hälften kvar på vecka 11. Vi får se hur allt urartar sig.Lillan gillar att ligga i vårsolen :)

måndag 14 mars 2011

Semelbak! (igen)


Hej allesammans.
Jag är i bakartagen idag igen, semlor! Mums. Blev så lycklig över att jag lyckades baka så fina och goda glutenfria sist. Jag gjorde ett försök till idag. Jag ligger dessutom bra till i pluggandet så jag tog mig en ledig förmiddag faktiskt. Skönt att göra det ibland.
Väntar på att de ska gräddas klart i ugnen. Är riktigt sugen på en semla nu! Mums!

Idag är det som sagt en riktig slappardag, tar det lugnt hemma och ska snart slänga mig i soffan med en nybakad semla. I eftermiddag blir det träna och efter det middag. Ikväll slappa igen. Sådana dagar behövs ibland för att orka ta ny krafter.
Vi var och hälsade på lilla Anton igår, en riktigt söt liten krabat med många söta ljud för sig. En riktig liten gullunge :)

Ha en jätte bra dag!

söndag 13 mars 2011

Helgmys

Hej söndag!
Jag har sagt det förut och jag säger det igen, jag gillar söndagar. Vaknade vid halv nio tiden, nöjd med gårdagens bravader. Hade Janina och Sophie på besök, vi fnittrade, åt chips, tittade på melodifestivalen, trånad, fnittrade igen, ännu mer, ännu mer och lite seriöst var det också. Hade riktigt kul och tack för det tjejer! Jag åkte sedan in till stan, mötte upp Micke och gick in på hörnet på Tempel. Mycket folk och spritångorna flödade. Spritångor är äckligt.

Nu på morgonen har jag löst projektuppgiften i statistik, ambitiöst, jag vet! Nöjd dessutom. Ska hoppa in i duschen, sedan åka till Mickes bror, trevligt! Ikväll blir det soffläge och chips. Kanske godis?
I morgon börjar en ny vecka med nya problem att lösa (ibåde statistik, andra kursen och verkliga livet, hähä). Ska försöka få något jobbpass också, det var det inte mycket av veckan som var tyvärr :s
Söt 1 och söt 2.
Bye bye!!

fredag 11 mars 2011

Solskenet gör mig glad

Godmorgon!!
Natten var låååång, men inte på ett bra vis. Utan varken jag eller Micke kunde somna, till slut somnade han (vilket var bra eftersom hans klocka skulle ringa 05.00) men jag låg vaken och fortsatte vända mig. Det kändes som jag hade feber också. Till slut somnade jag, runt tre tiden. Konstigt när det blir sådär. Så när Mickes klocka ringde och Saga kom in och ville att han skulle gå upp, var det inte mycket med mig. Ojoj. Somnade om och sov till halv nio, när jag vaknade kände jag mig överkörd av godståget. Fick sedan syn på solen utanför fönstret, jag hoppade upp åt en god frukost och tog tag i statistiken på en gång, nu är det klart och jag har hela dagen kvar. Jag ska göra mer på statistiken sen, men det var en viktig bit jag var tvungen att göra och det känns bra att det är klart.Sitter nu o dricker kaffe, ska snart börja städa tror jag. I eftermiddag ska jag ta tag i statistiken igen och även fortsätta på min andra tenta, den går riktigt bra, har skrivit 1700 ord. Har dock hälften kvar men det är himla kul ämne! Senare blir det träning med Janina, bra start på helgen det här. Hoppas på mer sol i helgen.

Tänk va lite solsken kan göra en glad.

torsdag 10 mars 2011

Hej alla pigga och glada!
Plugga, plugga, hela dagen lång. Mycket plugg nu! Har suttit sen tidigt i förmiddag. Ska senare ta en liten paus, skjutsa Micke till jobbet och även handla lite. Sedan hem och trycka i mig en semla, mums! Kan för övrigt knappt röra mig idag efter gårdagens träningspass. Det var oerhört tungt igår men uthärdligt, kändes bra och det var kul.


Jag är med i en tävling igen, gillar att tävla ;) Denna gång på Sunrise Jewellry. Gå in i kika på fina unika smycken!


http://sunrisejewellery.blogg.se/index.html

onsdag 9 mars 2011

Vårlängtan

Katalog efter katalog dimper ner i brevlådan och jag längtar mer och mer efter våren. Är hur sugen som helst på att dra på mig ett par tygskor, chinos och t-shirt. Istället för vinterjackan och kängorna (även om de också är snygga). Våren är efterlängtad! Jag har så mycket jag vill göra i vår, jag hoppas verkligen att vi tar oss i väg till London i Maj. Det vore kul att se något nytt, men jag är livrädd. Verkligen livrädd.

Jag pluggar så himla mycket nu för tiden, det är så himla mycket att göra i statistikkursen, tur att den andra är något lugnare. Har börjat fundera över vart jag vill ha min VFU också. Någonstans i Karlstad såklart, kanske landstinget? eller något annat. Jag vet inte, det ska bli himla spännande men också skrämmande ;)

Dags att ta tag i denna onsdag!

tisdag 8 mars 2011

Internationella kvinnodagen

Hej! Internationella kvinnodagen + semeldagen. Kan inte bli annat än bra? Bakade semlor igår och de blev super. Äntligen, jag mixtrade lite med ett recept jag har och så blev det kanoners!
Jag ska snart åka iväg till kristinehamn, träffa min mor och plugga järnet! Ikväll blir det träning.
Micke och jag har börjat kika på Londonresan igen, verkar bli i vår någon gång. Svårt att hitta rätt tycker vi, men nu kanske det äntligen kan bli av. Fy tusan, hur ska jag klara av att flyga igen? Man måste väl uppleva det man är rädd för, för att kunna bli av med rädslan? Usch! Höjder är inte min starka sida... Jag gillar bättre att stå på jorden och veta att den är rund, inte vara ovanför den och SE att den är rund och väldigt långt ner.
Nu är även sommarkurserna sökta, får se vilka jag kommer in på och hur sommaren blir. Jag vill att våren och sommaren ska vara lika bra som förra året. Jag hoppas! :)


Kram på er!!

måndag 7 mars 2011

Baka en liten semla?

Go´morgon.
Idag vet jag inte vad dagen har att erbjuda. Förmiddagen ska gå åt till plugg, i eftermiddag har jag skrivit upp mig på jobb, man vet aldrig säkert om de ringer och vill att man ska komma in, känns inte som det just idag men vi får se. Har även skrivit upp mig två dagar till denna vecka. Det har varit dåligt med jobb nu för tiden, har haft väldigt mycket att plugga och alldeles för mycket att tänka på. Vi får se hur dagen blir. Har ingen ringt framåt två-tre ska jag nog ställa mig och göra semlor. Glutenfria såklart, har inte riktigt hittat något jätte bra recept, jag provar nya hela tiden eftersom jag inte riktigt får till dem som jag vill ha dem! Typiskt. Semelfantast som jag är, det är vid sådana här tider jag blir grymt besviken på att jag är glutenintolerant. Eller ja, det är vid många tillfällen men speciellt vid semeltider... ;)
(Bilden har jag tagit från http://www.caferatorp.se/ Gillar verkligen det cafét, mycket att välja mellan och massor med glutenfria saker).

Kram på er!

lördag 5 mars 2011

Första helgen i Mars

Hej i vårsolen!
Första helgen i Mars och solen lyser idag, i veckan var det + 7!!! Vilken glädje det var. Kan säga att veckan började något märkligt med mycket krångel, mycket tankar och funderingar och annat knas. Men den verkar sluta i succé känns det som. Jag har som vanligt min vän Sophie att tacka för det, solen som lyser tappert på himlen, mitt nya inköp på Monki i veckan och även Micke! Jag vill också slänga iväg ett tack till Janina som får mig att skratta häjdlöst varje gång vi ses. Vi åkte i torsdags till universitet och pluggade, vi pratade mer än pluggade och skrattade mer än något annat. Jag behövde få skratta! Jag älskar när hösten kommer, mörkret, tända ljus på kvällarna och alla myskvällar. Men ack så skönt det är när solen kikar fram, man kan öppna jackan istället för att lås in sig i den med tre lager till under. Lovely!
Idag måste jag plugga lite (tyvärr när det är så fint väder och dessutom lördag), kanske skulle Sophie komma över en stund och ikväll ska jag och M ha myskväll. Vi ska göra pizza och se film. Mysigt!
Ha en fin helg!

onsdag 2 mars 2011

En kort uppdatering


Hej alla!
Ja, vad händer nu för tiden? Egentligen alldeles för mycket men ändå ingenting. Det händer för mycket i huvudet och inte så mycket utanför. Mycket att plugga och det går faktiskt inte jätte bra, kursen känns överdrivet lång och mycket krånglig. Statistik är inte min starka sida, snälla, låt mig bara bli godkänd.
Har två favoriter som fyllt år också, Micke fyllde i lördags och Sophie i måndags. Var hos Sophie igår och firade henne med blommor, choklad och present. Det var mycket trevligt, som alltid!

Idag väntar jag med spänning på posten, beställde igen från Sunrise jewellery, vet inte om paketet hunnits postas men hoppas det. Alltid lika kul att vänta på paket från Sunrise!

p.s. jag är rödhårig som aldrig förr och jag trivs....