måndag 30 maj 2011

En ledig dag

(Min fina på väg till dopet i lördags!)


Hejsan! En trött en som skriver, vaknade vid fem när Micke gick upp för att jobba vid sex. Då hör även till saken att vi båda somnade vid typ två. Usch! Men jag tog mig upp, var på universitet kl 08.00 och skrev min tenta. Hör och häpna: det var fyra frågor och krävdes 20 poäng på varje, tänka sig att jag svarade på alla! Hoppas innerligt att jag kan klara av att få 30 poäng och på så vis få godkänt. Det vore toppen, andra gången jag klarar en salstenta på första försöket i så fall, vad ska jag fira med då förutom glädjetårar?

Nu har jag en veckas ledighet, ska börja med att sätta mig ute och få lite sol på mig även om det blåser men ändå få ljuset på sig vore toppen.
I eftermiddag ska jag till banken och biblioteket, sedan bara ta det lugnt. Ska bli så skönt att inte tänka på att jag måste plugga.

söndag 29 maj 2011

Min privata sfär är privat (!!)


Godsöndag!
Har precis varit och handlat allt inför kommande veckan, nu ska resten avd agen spenderas med näsan i böcker, papper, frågor och föreläsningar för i morgon gäller det!
I kön på maxi hade jag en äldre man innanför min privata sfär - INTE okej. Han vägrade förstå att han stod för nära, plus att han hade en ganska stark otäck lukt samtidigt som han flåsade på mig. INTE okej sa jag. Vissa förstår inte när de står för nära samtidigt som han pratade om hur dåligt det är att kassabiträden inte arbetar snabbare, då detta är min arbetsplats blev jag lite små irriterad och förklarade för honom hur det låg till då blev han tyst men fortsatte flåsa på mig. Jag trodde nästan att nästa drag skulle vara att luta sig mot mig - så nära stod han.

Önska mig lycka till i morgon.

lördag 28 maj 2011

... det blev bra!

Dagen blev rätt bra till slut. Jag är pigg som sjutton. Det tog bara två timmar i morse att piggna till ;) Men nu så! Dopet var riktigt fint och god mat och fika efteråt. Anton fick massa fina presenter också. Har precis kommit hem. Sitter och ser på Håkan Hellström på tv, riktigt bra!! Men jag borde plugga, svårt att slita sig från Håkan.
Ville bara uppdatera att dagen blev riktigt bra till slut, känner mig lycklig!

Överkörd av godståget

Godmorgon. Helg och allt. Känner mig helt slut, kanske har pluggat för mycket? Det var knappt så jag tog mig upp ur sängen förut, är riktigt trött idag och känner mig allmänt hängig. Dop i eftermiddag dessutom, hur ska jag piggna till? Till råga på allt så är det kallt och grått ute och jag vill bara krypa ner i sängen igen och vakna på måndageftermiddag när tentan och allt plugg är över. Nej, att försöka få mig peppad idag blir en svår uppgift, vem vill ta på sig att försöka?
Hade bestämt en alldeles förträffligt fin klänning att ha på mig idag, men den känns för somrig för denna gråa dag, vete tusan vad jag ska sätta på mig sen.


Kanske skulle ta o hoppa in i duschen till att börja med och sedan sätta mig med alla papper, f
öreläsningar och frågor.

Nej ett uppiggande piller skulle göra susen.

fredag 27 maj 2011

Förväntasfull

En ny dag! snart helg. Idag är det seminariediskussion på skolans forum. Himla intressant och jag har redan fått in många bra inlägg, jag kan med gott samvete städa lite inför helgen och sedan skriva några inlägg till för att sedan åka och träna. Ikväll, tro det eller ej, ska jag sitta med instuderingsfrågor inför tentan på måndag. Hela morgondagen går bort då vi ska på dop. Inget plugg då inte så jag måste plugga på fredagkvällen, inte ok. Hela söndagen är pluggdag, sedan är det dags.Sophie kom till mig och förgyllde min kväll igår. Det var trevligt och himla kul att träffa henne. Kändes som en evighet sedan. Vi köpte chailatte på espresso house, den godaste ever! och pratade massor. Vi skulle åka hem till mig, men vi kom inte längre än till en bänk i stan, där satt vi och myste.Jag måste fortsätta plugga, det var en snabb uppdatering om att jag mår finfint och att det känns som att jag är på väg tillbaka till livet... :) Jag känner mig förväntansfull inför... allt :)

p.s. den 5 juni.... då kommer första trailern, Breaking Dawn. Inte långt kvar dit inte! :)

torsdag 26 maj 2011

Full fart!

Hej! Solen lyser även idag! men blåser gör det också, kyligt. Men är glad bara att solen kikar på mig. Idag; har lämnat in en tenta, skrivit tre reflektioner inför morgondagens seminarie, tvättat en maskin tvätt och ska nu sätta mig med instuderingsfrågor inför salstentan. Hm. Är lite oroligt över den men det är bara att sätta sig och göra den. Idag har jag träningsvärk i hela kroppen, vilket är gött, då vet jag att jag tränat på bra. Hade mag- axel och biceps träning igår. Vilket känns idag! Magen är helt spänd ;) Nu har jag äntligen fått tid för återbesök hos läkaren angående IBS diagnosen. Det känns rätt opersonligt att få en diagnos via meddelandet på telefonen och sedan inte få någon återbesökstid. Så jag ringde och fick boka in en själv. Trodde man fick sådant för att få svar på prover (?) men icke. Jag vet inte om det är så, men jag känner mig redan piggare genom att äta bra mat och absolut genom att äta tre gånger om dagen vilket jag inte gjorde förut. Regelbundna måltider är viktigt, dock är det inte många som följer det. Och vill jag få bättre resultat på träningen är ju det ju väldigt bra att följa.

Dags att sätta sig och plugga igen!I brist på egna bilder får det bli en ny Breaking Dawn bild :)

onsdag 25 maj 2011

Fikabesök

Godmorgon solstrålar.
Började dagen med en powerwalk i skogen, hur skönt som helst. Kom hem och åt en himla god frukost. Det är skönt att gå upp tidigt när man känner för det ;) annars är det pina.
Igår var jag mycket ambitiös; jag var på universitet och lånade böcker inför sommarens kurser, regestrerade mig på en av dem och fixade även så att jag kan få lite money under sommaren från CSN. Jag är deras värsta kund ;) Jag bara lånar och lånar... Men jag vill ha en superbra utbildning också!! Jag skrev klart en tentamen igår och efteråt tog jag en lång powerwalk. På kvällen var det äntligen lugnt och då lade jag och Micke oss vid tvn och såg på True blood, tredje säsongen.

Idag får jag trevligt besök, Sabina kommer hit på fika. Ska strax hoppa in i duschen och sedan laga en glutenfri blåbärspaj. Mums! Onyttigt och sockerbomb - ja.
I eftermiddag ska jag plugga inför min salstenta, det känns sådär :s

hej med dig!

måndag 23 maj 2011

Människors dumhet

Min skola är bra, den lär mig mycket! särskilt om människors dumhet.

Om oecd länderna hjälpte utvecklingsländerna med vaccin mot lunginflammation och diarré och gav dem myggnät skulle man hjälpa 5 miljoner barn att kunna fira sin 5 års dag. 10 miljoner barn dör i världen en alldeles för tidig död.

Jag vet inte vad ni tycker men jag tycker att det är för jävligt.

söndag 22 maj 2011

Ställa diagnos ?

Jag har blivit lite småfrälst i Lady gaga. Helt otroligt bra musik! Bra musik att träna till måste jag säga, särskilt vid promenader och springning.

I fredags talade jag med min läkare. Diagnos: B 12 brist, antagligen på grund av min strikta glutenfria kost. Vitaminer som jag mår miste om som då bidrar till B 12 brist. Har fått medicin för det.
Och....
Jag har IBS, Kolon irritabele. Som om det inte räckte med gluten. IBS är en livslång tarmsjukdom som man inte vet varför personer får. Man tror att det är både fysiska och psykosociala faktorer som spelar in. Symtomen förvärras vid psykosociala förändringar och hur man mår psykiskt. Finns inget som botar IBS, bara läkemedel som kan lindra besvär och det viktigaste är kosten. Att äta på samma tider varje dag är också en viktig bit. Fett är att utesluta helt och man ska helst äta långsamma kolhydrater. Nu är det alltså dag att lära sig allt sådant också. Ska boka tid hos en dietist har jag tänkt, någon annan som är bra på sånt här med kolhydrater? Inte jag!
det kan även vara en idé att prova att ta bort något, exempelvis laktos. Ska testa det med!

Jag försöker att vara positiv med detta. Det går i allafall att lindra och jag kan leva med det, bara jag sköter det. Motion är viktigt för att hålla mig frisk och jag känner mig bara extra motiverad till att träna ännu mer så att jag kan känna mig frisk och pigg igen. Är otroligt trött på att ha ont i magen och känna att jag inte orkar saker som jag gjort förut.
Nu ska jag bli pigg igen :)

torsdag 19 maj 2011

Full fart idag

Yo! Solen är här igen, blåsigt men solen gör ändå så man känner sig lite piggare och positivare till allt. Även i hårda tider behövs lite glädjestunder. Kanske för att orka vara ledsen? Och för att sedan känna sig lite gladare igen?
Idag har jag skrivit klart mitt PM, känns gött! Blev nöjd som sjutton + att jag har gjort många instuderingsfrågor inför tentan. På lördag blir det plugg hela dagen inför tentan!! Så morgondagen ska jag ägna åt; vara trött efter ikväll (Janina kommer på vinbesök minsann), jobba med min andra inlämningsuppgift, kanske städa lite och slappa inför helgen! Låter great va? I know!
Jo, som sagt, Janina kommer hit vid sextiden och ska pimpla vin med mig. Mysigt det. Hoppas solen kan hålla i sig så det kan bli lite balkonghäng.
Fördelar med balkong: Sola på balkongen är nice, äta middag ute, pyssel såklart!!!, tvätten torkar snabbare ute, man kan även grilla på balkongen, sommarkvällarna är underbara på vår balkong!
Kom inte på någon nackdel :p

Ett flummigt inlägg det här. Och blommigt. Jag gillar blommor om inte det redan har märkts ;p

tisdag 17 maj 2011

En snabb uppdatering

Busungen somnade gott i mitt knä på balkongen :)

Hejsan på er. Jag pluggar på som vanligt. Himla kul är det, idag ska jag även jobba 5 timmar. Så det gäller att ligga i nu innan passet vid 15.30.
Igår var jag och hälsade på Sabina. Lika trevligt som vanligt.

Jag väntar på mina provsvar, har tyckt att helgen gått bra med magen, har inte haft så mycket krångel. Kanske verkar medicinen, det vore ju toppen. Men vill gärna veta vad det är för fel på magen, vill komma igång igen, vara som vanligt. Kunna träna hur jag vill och göra vad jag vill. Det kommer, jag kommer bli pigg snart igen får vi hoppas :)
I går trillade månadens Topp hälsa ner i brevlådan, alltid lika kul och bra. Då blev jag lite mer peppad trots min dumma mage!

Ska fortsätta med studierna ville bara uppdatera lite.

p.s. ser verkligen fram emot sommarens kurser; Interkultur, kulturella identiteter och Kvinnohistoria; från antiken till modern tid.

fredag 13 maj 2011

Blommor som gör en glad


Hej i vårsolen. Eller ska man säga sommar snart? det ser ut som sommar ute, men är fortfarande lite kyligt minsann. Fint med allt det gröna och jag känner mig pirrig av sommarglädje. Dock är min mage helt ur funktion och den vill inte vara med alls. Läkarna tror på någon inflammation och jag börjar oroa mig mer och mer över att detta stämmer, jag hoppas innerligt att jag inte har någon av alla magsjukdomar som finns som dessutom är livslånga. Denna ständiga oro gör mig trött och jag orkar inte göra så mycket mer än att bara vara. Jag försöker koppla bort smärtorna i magen och pysslar med andra saker också. Har planterat blommor på balkongen idag. De får nog sova inne under natten men ute på dagen. Det är fortfarande lite kyligt om nätterna.

Men jag var tvungen att hitta på något som inte hade med datorn att göra kände jag. Jag har suttit mycket vid datorn idag, har haft en diskussion hela dagen + skrivit instuderingsfrågor inför tentamen om två veckor. I morgon ska jag börja på en inlämningsuppgift. Mycket skola nu.
Jobbade igår också, ska försöka jobba i veckan med. Bara att koppla bort magen, måste få in pengar, till vad vet jag egentligen inte... Kanske en ny dator som jag velat ha så länge? Eller varför inte bara spara?
Ska snart hämta Micke på Rusta, hans första pass efter sjukskrivningen. Längtar efter honom, det har varit lite tomt här hemma utan honom.
Ha en trevlig fredagkväll och en trevlig helg!

onsdag 11 maj 2011

Balkongpyssel




En ny fin dag! Gårdagens soldag resulterade i bränna över hela kroppen. Gött! 4 timmars stek gick inte att undgå ifrån. Jag hade egentligen mycket att plugga men solen lockade för mycket. Jag tar igen allting. Just nu pågår en diskussion, en reflektion ska vara inlämnad på fredag, om två veckor har jag en otäck salstenta, en inlämningsuppgift om en vecka, och tre veckor till en annan inlämningsuppgift. Vårplugg! som alltid!!

Idag har jag och Micke oljat in balkongen, ska bli kul att köpa nya blommor och fixa ute. Som jag säger varje år; vi ska ha en fina balkong i år! Det är vårens höjdpunkt; pyssla på balkongen. Nästa år får det nog blir nya stolar dit också.


Måndagens besök hos farbror doktorn; eventuellt en inflammerad slemhinna i magen (usch!). Har fått medicin som ska ätas i två veckor. Är det inte bättre inom 2 veckor ska jag ta bort laktos ur maten... Och sedan får vi se vad blodproven visar. Låter inte alltför spännande men bra att veta vad felet med magen är.
Ikväll blir det bio med mor! ska bli himla trevligt. Ha en bra dag alla glada!

måndag 9 maj 2011

Helgen som varit

Kattbus i bäckhammar!

Hallå igen!
Idag har de lovat sol, ingen sol syns till. Jo i morse när jag sov och inte ville ha solen i ögat. Det har varit en mulen förmiddag, typiskt.
Jag har suttit inne hela förmiddagen ändå och pluggat och vara duktig. Ska snart bege mig till vårdcentralen. Min magen krånglar igen och funderar över om jag är allergisk mot något mer, direkt efter måltider får jag otrolig magont och mår illa, har hållt på i flera månader men den senaste tiden har varit riktigt jobbig. Som om det inte räckte med allt annat?

Har jobbat i helgen, bra att tjäna lite extra kosing. Får se om det blir något pass denna vecka... Hoppas det! Man lär sig mycket om människor när man jobbar i kassa. Det finns folk till allt. Jag är så förvånad över vad människor väljer att lägga sin energi på... och en sak som gör mig ännu mer förundrad över är att människor kommer in en fredageftermiddag och är så sura... och det får jag ut för. De tror att de är dom enda som vill hem och ha fredagsmys och att jag bara sitter där för nöjes skull. Helt otroligt vad komiskt det är att fundera över människors beteende. En annan tycker ju att man borde ta hand om sina medmänniskor och om man tänker efter... hur, hur jobbigt är det att le och säga hej...?

Sommaren är på väg, både april och maj har varit bra. Lite kallare i Maj men hur mycket ska man begära?

tisdag 3 maj 2011

Majmånad

Hej alla pigga och glada!
Idag är första gången på tre veckor som jag pluggar ordentligt. Känner mig riktigt sugen på att komma igång med min tentamen, så jag började lite smått i morse. Jag skriver om alkoholförebyggande arbete i Karlstad utifrån ett hälsofrämjande perspektiv. Till detta ska jag komma på en lämplig teori/modell för att utföra arbetet på. Intressant!
Vad har hänt den senaste månaden? Två dagar innan min födelsedag hände något alldeles förskräckligt, en vecka efter det gick min kära svärmor bort. Det har varit en minst sagt ledsam månad med mycket tankar och funderingar kring livet och vad som betyder något. Jag har varit off för omvärlden om man säger så, men känner att jag sakta men säkert tar mig tillbaka till ytan och försöker göra det som jag brukade göra innan denna förfärliga aprilmånad började.

måndag 2 maj 2011

Filmtips!

Eftersom jag känner mig rätt borta och nere så tänker jag inte skriva så mycket idag. Tänkte bara tipsa om två bra filmer, nämligen:
Red riding hood, en mycket bra och välgjord film. Plus himla bra musik vilket är bland det viktigaste i filmer. Bra musik är A och O!

Den andra filmen är:
Water for elephants, vilket inte kan bli annat än bra med Robert Pattinson i huvudrollen. Också en mycket välgjord och genomtänkt film med bra skådespelare och bra handling. Jag tyckte dock att boken var lite bättre än filmen (men så brukar det ofta vara ju).

Ska åka och köpa lite blommor och jord till balkongen. Mat och även lite krubb till lillan. Så får vi se vad resten av dagen har att erbjuda.