torsdag 30 juni 2011

Sommar och sol äntligen

Go´kväll i sommarvärmen. Ujuj, varmt är det inomhus och utomhus. Har solat hela dagen, har blivit relativt brun men även röd då min hud är vitare än vit i vanliga fall. Jag får jobba på brännan om jag ska få någon på sommaren :) Fräknarna hör till sommaren också. Det har varit fint väder i tre dagar, är i chock. Trodde sommaren skulle stanna i alla andra städer förutom Karlstad i år.

Nu i veckan fick jag min nya dator som jag beställde i helgen, det gick himla fort. Den är stor och fin, så är det någon som är intresserad av en minidator så är den nu till salu :) Lika bra att sälja, vad ska jag göra av den annars? Igår skrev jag massor på min veckoinlämning i en av kurserna och på kvällen jobbade jag i några timmar. Idag har
de varit sola som gällde och powerwalk på kvällen. Kom fram till att 50 min pw var en varm tillställning men ojoj va skönt det var med dusch när jag kom hem. Det var även skönt att gå, det var alltför längesedan.

Imorgon ska jag och Micke ta en tur till Örebro. Där vi ska till Helenés glutenfria konditori, Media markt, Jensen Böfhaus, Lager 157 och lite annat. Ska bli himla skoj att komma
iväg. Ska handla massor på konditoriet. Mazariner och Dammsugare är ett MÅSTE!

Nu ska jag slänga mig i soffan och se på nya serien med Joel Kinnaman, det får man ju helt enkelt inte missa :)
Trevlig helg alla!!

lördag 25 juni 2011

Mariebergsskogen

Dagen efter midsommar är alltid lite omtumlande. Trött idag, trots en alkoholfri afton. Men timmen blev sen innan vi hamnade i sängen och vi sov länge, ända till 10.30, INTE likt mig.
Har inte gjort mycket idag, har inte orkat. Har bara handlat och sedan var jag och Micke i Mariebergsskogen, tror inte det finns något mysigare ställe på sommaren i Karlstad. Vi åt supergod glass och tittade på de små grisbebisarna. Söta som tusan!! Micke ser mer sugen ut på min glass än sin egen ;)
Jag var glad över att äntligen ha beställt biljetter till Prima Donnor som visas i Mariebergsskogen. Jag och kusinen ska iväg nästa lördag, ska bli så roligt!

Nu ska vi fixa middagen, grillade hamburgare. Mums!

torsdag 23 juni 2011

Även den mest tålmodiga kan ibland....


"I know I might come off as negative
I be looking for labels, I ain't looking for love
Relationships are often so hard to tame
A Prada dress has never broken my heart before
And, ballin's something that I'm fed up with
I'mma do the damn thing, watch me do the damn thing
Cause I know that my credit card will help me put out the flames
I'm guessing Supercalifragi-sexy, nothing to be playing with
I love him, hate him, kiss him, diss him, tryna to walk a mile in my kicks"

Har verkligen fått låten på hjärnan den här veckan. I just love it!!
Idag har jag försökt stilla mitt något negativa humör med att köpa nya träningskläder, jag kom hem tomhänt, utan träningskläder dock med en ny klänning. Irriterande när man letar efter en specifik sak och inte hittar det.
Har precis ätit lunch och dricker nu kaffe. Huvudvärken vill inte riktigt släppa trots tablett och kaffe. Tröttsamt. Idag är stubinen rätt kort... Inte ofta det är så faktiskt. Jag är annars den mest tålmodiga jag vet om och är inte lättirriterad, men idag så nådde även irritationen mig. Man kanske inte kan vara powerwoman jämt.

Ska ta och dricka tre koppar till och sura för mig själv. Inget plugg idag, det har jag inte tålamod till idag. Imorgon är det midsommar, trevlig sådan till er alla!

tisdag 21 juni 2011

Labels or love


Sex and the city - fan som jag är så har jag sett alla säsongerna för tredje gången nu och fastnat för Fergies låt Labels or love. Den gamla godingen ;)
Gårdagen var bra, firade 4 år med love. Vi firade dagen innan så mycket mer blev det inte igår då M jobbade först och sedan var tvungen att repa inför spelningen idag. Fick jätte fina blommor med liljor, rosor och lite annat. Tjusigt värre. Det tackar jag för M!

Har precis ätit bovetegröt med banan. Mumsigt, men tydligen inte en nyttig frukost. Synd. Jag ska sätta mig och plugga lite nu.
Men först; sätta på kaffe!

Efter pluggningen blir det nog ett pass på gymmet. Träningsvärken från söndagspasset har lagt sig lite och idag kan jag röra armarna igen ;D

måndag 20 juni 2011

Kärleken

Idag firar jag och Micke 4 år tillsammans. Firade gjorde vi igår, kanske blir det lite idag också? :)

<3

fredag 17 juni 2011

Hem ljuva hem


Godmorgon.
Vaknade sent idag, eller ja, det kändes sent vid nio då Micke var uppe redan vid fem och Saga vid sex. Saga höll mig vaken i en timme och sedan fick äntligen somna om så jag var trött i morse. Tänk va trött man blir av att bara vakna en timme under morgonen för att sedan somna om. Natten var rätt orolig i övrigt, det regnade mycket, fönstret var öppet och det smattrade på rätt bra. Så det blev en orolig natts sömn och konstiga drömmar. Har nu slängt i mig frukosten, det hemmabakade brödet går igår satt perfekt och det var mumsigt. Innehåller; grov glutenfri mjölmix, jäst, aprikoser, olivolja, linfrön, solrosfrö och glutenfri musli (utan socker!). Jag hoppas det är någorlunda nyttigt i allafall.

Idag regnar det som tusan. Ska hålla mig inne, ska städa hade jag tänkt mig då vårt hem ser ut som jag vet inte vad av allt damm. Ska bli skönt att bara vara hemma!

Ciao!

torsdag 16 juni 2011

Positiv energi

Solig dag igen! Överlycklig blir jag av det. Har suttit ute och stekt i några timmar och läst min Topp hälsa som ramlade ner i brevlådan igår. Trevlig tidning! Har även hunnit med en handling, bakat bröd och nu väntar jag på en lasagne i ugnen. Mumsigt. Känner att det är en riktigt bra dag, vecka faktiskt! Har hunnit göra mycket och träffat många mysiga människor. Igår träffade jag Janina på Tempels uteservering för lite mys, mat och babbel. Maten var sådär, konstigt nog. Brukar alltid vara nöjd med Tempels lax, men inte igår. En rätt torr rätt utan varken sås eller goda grönsaker. Mycket besviken. Rättade till det hela med att ta en dessert istället; hallonsorbet. Den var mycket god! Och den tråkiga maten gjorde inget då sällskapet var bra och regnet infann sig när vi skulle gå hem... Tur för oss :)

Och på lördag åker vi till Göteborg för att fira sötungen Alicia som fyller 1 år. Det är mycket skoj på gång och sommaren har precis börjat. Positiv energi har jag massor av.
Hungrig är jag med, maten måste vara klar snart! :)

måndag 13 juni 2011

En ny vecka

Hej och hå, ännu en helg över. Det går fort! I fredags var jag och Micke hemma och grillade gott och väldigt mysigt. I lördags var jag hemma hos mamma med Erik eftersom Jenny var hemma den här helgen. Himla trevligt, vi grillade där också. Igår kom Jenny och Erik hit, vi åt massa gott och god fruksallad till dessert. Jordgubbar är för gott alltså! Och inte heller alltför dyra, igår kostade de svenska gubbarna 25 kr.Idag är det en pluggdag och så kommer Sophie hit vid två. Har inte träffat Sophie på evigheter känns det som, nästan tre veckor sedan! Alldeles för lång tid.
Imorgon är det kursintroduktion hela dagen. Ska bli intressant att se vad den här kursen har att erbjuda, förra årets sommarkurs var riktigt bra, det tror jag att den här är också.

torsdag 9 juni 2011

Pain and peace


Ja, det gjorde ont men inte riktigt så ont som jag hade trott. Jag fyllde även i min andra tatuering på den andra handleden. Den gjorde betydligt mycket mer ont. Är i allafall nöjd med resultatet; Lady gaga wannabe ;)

Lite ångest


Hallå!
Jag måste säga att jag är lite nervig inför kvällens tatuering. Uuuuhh. Gillar inte riktigt känslan av att det känns som att bli bränd men tänk så snyggt det blir efteråt. Tänk att jag vill utsätta mig för detta, hur knasigt som helst. Men hur snyggt är det inte med tatueringar ?? I love it.

Började dagen med en dusch och vid ett ska jag till läkaren för återbesök. Undrar vad som kommer att sägas? Jag tycker att det har känts lite bättre med magen nu när jag har börjat äta mer och nyttigare, men skulle gärna vilja ha lite rådgivning i kost och så. En dietist, maybe?

Ska hänga tvätt, vänta på mitt resultat på salstentan, lyssna på några föreläsningar och sedan tatuera mig... (uuuuuuhhhhh). Det blir nog en bra dag :)

onsdag 8 juni 2011

satc - kväll

Hot hot hot idag. Dagen började med blixtrar och dunder, Saga var lite orolig. Det brukar hon inte vara, dock har åskan aldrig varit så nära som den var idag. Till och med jag tyckte att det var lite otäckt när soffan vibrerade idag.
På eftermiddagen blev det strålande solsken. Drog in till stan och gjorde lite fynd. Tog en promenad med Kita i skogen eftersom vi vaktar henne idag då mor är på kalas.

Har även försökt vara lite duktig, lyssnat på föreläsning och antecknat en del. Men det blir jobbigt när det är varmt.

I morgon drar jag över till Erik på kasernhöjden och tatuerar mig lite. Ska bli kul, ifyllnad av de jag har och om det hinns med en ny tatto också. Alltid kul!

Ha en fortsatt trevlig kväll. Ska sätta på satc nu. Love it!

tisdag 7 juni 2011

30 graders värme och bruna ben

Sommar och värme är här minsann. 3o grader på vår balkong idag. Tänkte bara slänga in lite bilder från grillningen i söndags med Sofia och Erik.
Ikväll ska vi slappa och sitta på balkongen och dricka Rosé vin, hur gott som helst. Som sagt, nu är sommaren här.Idag drog den ena sommarkursen igång också. Har lyssnat på föreläsningar och läst massor idag. Intressant!Nej, nu ska jag steka pannkakor, mumsigt!

måndag 6 juni 2011

I love her!


Jag menar, hur snygg är hon inte? I love her!
Inatt släpptes den första trailern av Breaking Dawn part 1, vilken grej. Och hur bra som helst var den. Undrar hur många gånger jag kommer att se på den nu inom det närmsta dygnet (?).

Idag är det en varm dag, har solat och shoppat lite på bergvik. En klänning, en t-shirt och två linnen. Kom på förut att jag inte äger mycket sommarkläder så det fick bli en bergvikstripp. Nöjd med mina inköp.
Jag ska tillbringa resten av dagen i solen och bara vara ledig. I morgon börjar min sommarkurs, ska bli kul. Har i och för sig redan börjat läsa i kurslitteraturen ;)

söndag 5 juni 2011

Sommardag nr 3

Tjuhuuuu! Sommarglädje minsann, värmen är här, blommorna fixas, kryddorna inköpta, sommarkläderna på och solglajjerna passar finfint i år med.
Jag blir alltid lite nostalgisk när det blir sommar och tänker tillbaka på föregående år. Som förra sommaren; sommarkurs, mycket jobb, mycket twilight och Eclipse och Twilight eventet i stockholm var höjdpunkten, resa till Göteborg, Liseberg, många grillkvällar och många kvällar ute på uteservering. Jag gillar nästan vår balkong mer än uteserveringarna i stan, även om det kan vara mysigt det med så är det något visst med vår balkong i kvällssolen, gratis också ;)Jag funderar över hur det ska bli den här sommaren, jag ska plugga två kurser i sommar så vet inte hur mycket jobb jag kommer hinna med (det blir inte som förra när jag var ledig typ 4 dagar i Juli).
Ikväll kommer sofia och erik över på grillning, ska bli gött det! grilla är aldrig fel. Ska snart möta upp Micke som har jobbat hela förmiddagen, stackarn. Vi ska kolla på lite grejer till balkongen.

Ha en fortsatt fin sommardag i solen.

torsdag 2 juni 2011

Happyface


Det krävs en andra uppdatering för att säga vilket happyface man blir när man plötsligt hittar något i ens egen garderob som glömts bort, oavsiktligen glöms bort ska tilläggas. Jag älskar kjolen! Mönstret är helt perfekt! Jag köpte den för några år sedan, använt den ca 2 gånger och efter att den blåste upp på stora torget i Karlstad har jag skämts för mycket för att sätta på mig den och den glömdes bort, men ack så fina blommorna är och idag, trots blåst bär jag den! Med leggings ska tilläggas (vilket jag inte hade när jag visade baken för hela torget).

p.s. bakar rabarberpaj, något säger mig att paj är något av en favorit... :p

Ledighet

Godmorgon!
Det ser ut som att den här sommaren löser sig också. Har fått beviljat csn, har registrerat mig på en av två kurser. Den andra går det inte att registrera sig på av någon anledning, har skickat ett meddelande till supporten om detta. Har börjat läsa kurslitteraturen också, kommer bli himla intressanta kurser tror jag.

Jag känner mig väldigt nyttig nu för tiden, äter hur mycket sallad som helst och ingen pasta, potatis, ris eller dylikt. Äter tre gånger om dagen samt mellanmål och jag tycker faktiskt att magen börjar gilla mig lite bättre. Äta nyttigt och ofta är alltså bra. Träningen funkar bra också! Jag orkar mer eftersom jag äter mer.
Ikväll ska jag och Micke eventuellt gå ut och käka. Vi får se vad det blir men någon uteservering blir det säkerligen. Fira min ledighet och att salstentan gick så bra som den gjorde. Ska bli trevligt :)

Jag njuter till fullo av min ledighet i allafall och gör bara saker som jag tycker om! Nice!!