måndag 1 februari 2010

Recept på glutenfria semlor

Recept på glutenfria semlor:

50 g margarin
3 dl mjölk
50 g jäst
1 ägg
1 dl Kesella
1 dl socker
1/2 tsk salt
1 tsk kardemumma
ca 12 dl Ljust basmjöl
2 krm hjorthornssalt

Så här gör du:
Smält margarinet, blanda med mjölken, värm till 37°. Rör ut jästen med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, ägg, Kesella, socker, salt, kardemumma och mjölet utrört med hjorthornssaltet. Arbeta ihop till en deg. Låt jäsa i 30 min. Baka ut till ca 15-20 bullar, platta ut dem något. Jäs ca 30-40 min. Grädda ca 10 min i 225°. Skär av ett lock och lägg i mandelmassa och grädde eller grädde utblandat med mandelmassa.

Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar